Viewfield Housing, Ayr

Our design of a new development of four storey white buildings with its concentrated areas of glass and bay windows offers passive surveillance of what is currently an unsupervised area.
The client, Ayrshire Housing Association, required a mix of 1, 2 and 3 bedroom dwellings for 2, 4 and 6 persons respectively. The design solution provided 1 and 2 bedroom dwellings in four storey and six storey flats, and 3 bedroom dwellings in the form of terraced two and a half storey houses.
The focal point is created at the north entrance to the development with the protecting glass stair tower of the lift access to the six storey flats.  The terraced houses have private gardens while the flats have shared garden space.  Car parking for both flats and houses is shared on street parking adjacent to the house/flat entrance.  ‘L’ shaped visitor car parking and amenity landscaping is provided to the south section of the development.

 

Comments are closed.