THE READER, CALDERSTONES PARK

The project vision was to refurbish the Mansion House within Calderstones Park to create The Reader’s International Centre for Shared Reading. Alongside it’s International profile, The Reader is primarily a community based organisation. This project sought to build on that relationship and improve both the facilities and its offer.

The Reader, Calderstones Park

The project vision was to refurbish the Mansion House within Calderstones Park to create The Reader’s International Centre for Shared Reading. Alongside it’s International profile, The Reader is primarily a community based organisation. This project sought to build on that relationship and improve both the facilities and its offer.

The Mansion House was constructed in 1828 and is grade II listed. It includes an art deco outdoor theatre in the ‘secret garden’ to the rear of the house, added in 1945.

LOCATION: LIVERPOOL

CLIENT: THE READER ORGANISATION

VALUE: £3.46m

COMPLETION: 2019
SERVICE: ARCHITECTURE, LANDSCAPE, INTERIORS, CONSERVATION
SECTOR: ARTS & CULTURE
CONTRACTOR: JOHN TURNER CONSTRUCTION GROUP LTD

LANDSCAPE: AUSTIN-SMITH: LORD
STRUCTURES: CURTINS
SERVICES: CHARLES ANDREWS LTD
COST CONSULTANT: TODD & LEDSON